با توجه به پیشرفت های علمی که هر روزه اتفاق می افتد که این شغل نیز از این قاعده مستنثنی نمی باشد و در این مسیر هر روزه بر کیفیت کارهای نهایی افزوده می شود و ضعف های پروژه های قبلی دیگر تکرار نمی شود.
در ابتدا باید بدانید که با توجه به این که مواد اولیه ی مورد استفاده در این سبک از ساختمان ها را در کوره هایی با درجه حرارت بسیار زیاد می سازند، عاملی می باشد که می تواند بر مقاومت آن ها بی افزاید و نگرانی را بابت از دست دادن کیفیت می کاهد.
برای ساخت این نوع از ساختمان سازی نیاز است تا افرادی دست به کار شوند که در این زمینه تخصص لازم را داشته باشند و از پس نیازهای مهندسین کارآزموده که دارند برآمده و در این مسیر بتوانند به بهترین شکل ممکن کارها را به انجام برسانند. در نتیجه اگر شما از بهترین متریال نیز استفاده کنید اما از افراد کار بلد و با تجربه بهره نبرید تضمینی برای کیفیت نهایی کار داده نمی شود.
یکی از این ایرادات که ممکن است پیش بیاید در زمان زمین لرزه می باشد، که به دلیل ایرادات در اتصالات و همچنین عدم جوشکاری مناسب نیروهای کششی که وارد می شود موجب لرزش های شدید و گاهی حجم تخریب افزایش یافته و موجب ریزش می شود. ما در این مقاله قصد داریم 5 روشی که با آن ها می توان مقاومت ساختمان های فلزی را افزایش داد مورد بررسی قرار دهیم.
تقویت فونداسیون و پی سازه
یکی از مهمترین ارکان یک ساختمان فونداسیون آن می باشد که در اجرای آن باید دقت لازم به خرج داده شود. یکی از مسائلی که باید حتما در دستور کار قرار گیرد جنس خاک می باشد که می تواند این دید را به شما بدهد که از چه نوع سبکی با چه تعداد میلگرد باید برای بستن و آماده سازی آن اقدام نمایید.
در این روش می توان با اتخاذ تصمیماتی در صورت به وجود آمدن نشست و یا خالی شدن اطراف آن می توانید با افزودن تعدادی میلگرد در دور آن و استفاده از سیم های فولادی برای بستن فلزات جدید به ستون های قبل عملیات بتن ریزی را انجام داده و مقاومت آن ستون را افزایش دهید.
بیشتر بخوانید: اخبار لحظه ای آهن الات
زمانی که اتفاقاتی بر روی دیوارها و ستون ها رقم می خورد به طور مثال اگر دچار ترک خوردگی شوند به راحتی می توانید با استفاده از افزایش حجم پی و رساندن آن به حجم زیاد آن را تقویت کرده و نگرانی بابت نشست را کاملا بر طرف نمایید.
یکی از دلایل دیگری که ممکن است شما را مجبور به استفاده از این روش نماید و گاهی حتی مجبور شوید از شناژ بندی استفاده نمایید تغییر کاربری ساختمان است، که به طبع آن موجب افزایش وزن سازه شده و این ایرادات پدید می آید و شما را ملزم به انجام این تغییرات کند.
استفاده از روش FRP
با توجه به این که در ساختمان های فلزی امکان خم شدن و تنش بین قسمت های اتصال دهنده بسیار زیاد است ممکن است دو نوع اتفاق رقم بخورد. نوع اول آن به این صورت می باشد که ممکن است در یک ناحیه به وجود بیاید و نوع دوم آن که تشدیدتر شده است ممکن است در تمامی سطح آن رقم بخورد.
با توجه به پیشرفت های علمی که رقم خورد الیاف FRP پا به عرصه گذاشته و خیلی از مشکلات به وسیله آن بر طرف شد. این روش که یکی از بروزترین روش های روز دنیا می باشد به راحتی می توانید با استفاده از پلیمرهایی این کار را به درستی و با دقت انجام دهید.
با توجه به کیفیت بی نظیر این نوع از تجهیزات که برای مقاوم سازی استفاده می شود. FRP را به یکی از محصولات بی نظیر این نوع از ساخت بدل کرده است. به این صورت می تواند مقاومت را افزایش دهد که با توجه به خاصیت الستیکی که دارد شکسته نمی شود و مراحل نصب آن نیز بسیار ساده می باشد. و تمامی این مزایا استفاده از آن را بسیار شیرین کرده است.
روش استفاده از این کامپوزیت ها به این صورت می باشد که می توان آن ها را در مکان هایی که ممکن است تنش به وجود بیاید نصب کرد. نکته ای که در این زمان وجود دارد این است که میزان بودجه ای که کارفرما دارد چقدر است و بر اساس آن نوع و ضخامت و همچنین میزان استفاده در این فعالیت محاسبه و انجام داده می شود.
استفاده از ورق برای افزایش مقاومت اتصالات
همانطور که بیان شد، اتصال مهمترین بخش در ساخت این نوع از سازه ها می باشد که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد و ضعف در هر یک از این بخش ها قطعا چالش های بزرگی را به وجود می آورد که بر طرف کردن آن ها گاهی بسیار هزینه بر است.
در گذشته و در زمانی که در صورت به وجود آمدن مشکل و جلوگیری از بروز هزینه های بیشتر مهندسین را بر آن داشت تا راهکاری برای این مسئله بیابند، که به روش مقاوم سازی معروف می باشد. در این روش با استفاده از ورقه های فولادی این کار را انجام داده و مقداری مقاومت آن را افزایش داده اند.
نوع کار نیز به این صورت می باشد که با استفاده از ورقه هایی به اندازه 5 در مکان های حساس جوش داده می شود و یا با استفاده از پیچ و مهره آن را نصب می نمایند. ولی متاسفانه یکی از معایب این نوع از مقاوم سازی افزایش وزن سازه می باشد که از کارایی این سبک کاسته است.
اضافه کردن ستون
در صورتی که اتفاقی مانند طبقه نرم رخ دهد که در اصطلاح به ساختمان هایی گفته می شود که به صورت زیاد دچار حرکت می شوند. این امکان وجود دارد که به وسیله راهکارهایی آن را کنترل کرده و درصد به وجود آمدن خطا را به شکل زیادی کاهش داد.
یکی از این روش ها افزودن ستون می باشد که باعث بهتر شدن وضعیت آن می شود و در صورت انجام دادن آن در حالت اول می تواند سختی را افزایش دهد. در حالت بعدی می تواند مقدار باری که به تیرهای قبلی وارد می شود را به حدی کاهش دهد.
اضافه کردن انواع دیوار
سه نوع دیوار را می توان اضافه کرد، دیوار برشی و دیوار باربر و دیوار میانقاب که هریک برای یک زمان خاص باید استفاده شود. دیوار باربر که روشی می باشد که کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر در زمان هایی که امکان اضافه کردن هیچ یک از روش های قبلی نباشد از آن استفاده می شود. نوع کار به این صورت است که اطراف تیری که می خواهید کنترل کنید دیواری با عرض زیاد ایجاد می نمایید و در افزایش مقاومت تاثیر می گذارد.
دیوار برشی که این روزها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و می توان از آن به عنوان روش مدرن در این زمینه نام برد که تحول عظیمی را مقاوم سازی به روش افزودن دیوار ایجاد نموده است. این روش می تواند در سختی های بسیاری کار خود را به درستی انجام دهد. این روش را می توان در سازه های بلند استفاده نمود. زیرا هزینه اجرا را به شدت کاهش می دهد.
دیوار میانقاب تیز یکی از روش هایی می باشد که می توان از آن استفاده نمود. در این نوع از روش می توان از تمامی مصالح استفاده نمود. فقط باید بدانید اگر به صورت بنایی این کار را انجام دهید مقاومت شاید به صورت جزئی افزایش یابد اما وزن ساختمان نیز افزایش می یابد که جزء ایرادات آن محسوب می شود.
در انتها باید بدانید که با اعمال هر یک از این روش می توانید مقاومت را به شکل بسیار خوبی افزایش دهید و از نگرانی هایی که ممکن است در زمان سیل و یا زلزله به وجود بیاید بکاهید و به راحتی در سخت ترین زمان ها از آن استفاده نمایید.