جوشکاری میلگرد یکی از مشکلات چالش برانگیز در سازه های بتنی تقویت شده است. جوشکاری در میلگرد همواره یکی از سوالات ذهنی متخصصین در زمینه ساختمان سازی بوده است.
در هر فرایندی ابتدا باید به چالش های پیش رو پاسخ های قانع کننده ایجاد کرد و متناسب با نتیجه گیری منطقی به ان عملکرد نمره مناسب داد، در اصل میلگرد به دلیل کاربرد حساس در صنعت اختمان باید تمامی مراحل را کارشناسی و دقیق تحلیل کرد که سوالات زیر از جمله مهمترین بخش های مورد نظر است:
- آیا می توان از جوش میلگرد در مجاورت وصله ها استفاده کرد؟
- آیا قوانین و تبصره های ساختمانی جوشکاری میلگرد را تایید می کنند؟
- اگر دوره وصله میلگرد کمتر از مدت زمان محاسبه شده آن باشد، آیا می توان این اختلال عملکرد کلی را با کمک جوش جبران کرد؟
و سوالات زیادی از این دست. در این مقاله کوتاه با موضوع جوشکاری در میلگرد و شرایط استفاده از آن آشنا خواهید شد. جوشکاری در مقاطع بتنی با شرایط زیر مجاز است:
- وصله جوشکاری با یکی از دو روش خمیر نوک به نوک (جوشکاری الکتریکی لمسی)
- اتصال جوش ذوبی با الکترود (جوشکاری قوس الکتریکی)
سیستم اجرایی بتن در کشور؛ برای جوش دادن اتصال نوک به انتهای خمیر در شرایط واحد تولیدی ساده ترین و در صورتی که قطر میلگردها برای فولادهای نورد گرم کمتر از 10 میلی متر یا برای فولادهای اصلاح شده و متقاطع کمتر از 14 میلی متر نباشد.
نسبت مقطع دو میلگرد وصله شده مجاز از 1 تجاوز نمی کند. علاوه بر این، در صورتی که الکترود و روش جوشکاری صحیح برای هر شکل فلزی استفاده شود، ارجاع جوش ذوبی به الکترود مجاز است. سیاست های عمرانی رابطه جوش ذوبی با الکترود را به یکی از روش های زیر پیشنهاد می کند:
برای میلگردهای نورد گرم با قطر 6 تا 36 میلیمتر، جوشکاری یک طرفه یا دو طرفه مؤثرتر است. در این روش طول نوار جوش از یک جهت نباید کمتر از 10 برابر قطر میلگرد کوچکتر باشد و مدت زمان نوار جوش در هر دو وجه نباید کمتر از پنج برابر قطر میلگرد کوچکتر باشد.
میلگرد اشاره جوش به وصله های اضافی یا وصله های جنبه با جوش یک طرفه یا یک طرفه این فقط برای میلگردهای نورد گرم مجاز است. حداقل دوره نوار جوش برای چسباندن هر میلگرد به وصله یا تکه ها درست مانند اتصال جوشکاری وجه به وجه است.
اتصال جوش داده شده تا انتها بدون یا با پشتی میلگرد، که در آن دوره پشتیبان اکنون نباید کمتر از 3 برابر قطر میلگردها برای فولادهای نورد گرم یا 8 برابر قطر میلگردهای بدون خون اصلاح شده باشد. . شکاف بین دو سر وصله شده در حالت سازماندهی شده 3 میلی متر و نیمی از قطر میلگردها در داخل کشور ناآماده در نظر گرفته شده است.
در مورد فولادهای سرد تصفیه شده، کنار هم قرار دادن قله 2 میلگرد بسیار مهم است. اگر میلگردهای وصله شده در یک عملکرد عمودی یا نزدیک به عمودی قرار دارند، آماده سازی تسلیم شدن میلگرد بالایی ضروری است و میلگرد کاهشی باید عمود بر محور آن بریده شود.
جالب ترین مسائل در مراحل جوشکاری میلگرد
مرحله اولی که باید قبل از جوشکاری مقاطع حاصل شود این است که کفی که قرار است جوشکاری روی آن انجام شود را از ضایعات، ترک ها و عیوب، هرگونه رطوبت، پوسته پوسته شدن، روغن و غیره آسان کنیم. نیاز به حذف از کف است. بخش ترجیحی را آسان کنید، به طوری که جوشکاری به طور کامل انجام شود و در حین برداشتن زائده ها، جوش از سطح جدا نشود. و روی زمین نماند.
جوش شیاری برای استفاده از میلگرد در بتن استفاده می شود که با استفاده از برس های اکسیژن، قوس کربنی و اره کاری و استراتژی های مختلف مکانیکی اجرا می شود. اگر بخش عبور ترجیحی ممکن است بسیار سخت باشد، ممکن است استفاده از عملیاتی از جمله سنگ تراشی، جوشکاری و غیره ایجاد شود. برای جوش لب به لب میلگردها، انتخاب میلگردها نیاز به تغییر شکل با استفاده از تکنیک هایی مانند کاهنده و … دارد.
بیشتر بخوانید: قیمت روز آهن الات و محصولات فولادی
برای چسباندن قنداق میلگرد، انحراف میلگرد اکنون نباید بیشتر از نصف قطر میلگرد باشد. . با توجه به قیمت میلگرد جوشکاری، باید به گونه ای انجام شود که هیچ زحمتی روی سطح نداشته باشد. از جوشکاری گرفته تا اتصال میلگردهای خمیده بدون خون، فاصله قطر میلگردها تا محل شروع و شعاع خمش اکنون نباید باشد.
گسترده جوش در میلگرد و خاموت
همانطور که بیان کردیم، استانداردهایی برای جوشکاری میلگرد در راه وجود دارد که اگر عملیات انجام شده الزامات بعدی را برآورده نکند و در عملیات جوشکاری رد شود، دیگر استثنایی نخواهد بود. در ادامه به بررسی برخی از این استانداردها می پردازیم. اکنون جوش ها نباید سر کوچکی داشته باشند.
در سطح فلز جوش داده شده نباید هیچ جوشی وجود داشته باشد. تمام حفره های ایجاد شده باید کاملاً با جوش بسته شوند. ذوب کامل باید در میان فولاد جوش و فلز پایین رخ دهد. اگر شدت برش در لبه های جوش بیشتر از 1 میلی متر باشد، اکنون مناسب نخواهد بود. کدام میلگردها را می توان جوش داد؟ در ترجیح، جوش پذیری میلگرد به ترکیب شیمیایی آن بستگی دارد، و اگر کربن برابر میلگرد کمتر از 0.51٪ باشد، ممکن است جوش داده شود. می توان دید که موثرترین قابل اعتماد است.
اشنایی با انواع روش های جوشکاری در مقطع فولادی میلگرد
جوشکاری میلگرد هم با استفاده از قوس الکتریکی و هم با استفاده از گاز اکسی استیلن انجام میشود که به دومی جوشکاری فورجینگ نیز میگویند. در ادامه، برای اشنایی با روش ها با ما همراه باشید:
راجب جوشکاری فورجینگ یا سر به سر تحت فشار بدانید
در این روش ، میلگردها یا قطعه ای که قرار است به میلگرد متصل شود، به وسیله حرارت ایجاد شده توسط گاز اکسی استیلن و در دمای حدود ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد ذوب شده و پس از آن با استفاده از فشار هیدرولیکی، 2 قطعه ذوب شده را به یکدیگر نزدیک می کنند. پیش از انجام جوشکاری با این روش، بایستی یک نمونه جوشکاری شده را از نظر خمش و کشش ، با استفاده از آزمون های مخرب و غیر مخرب، مورد سنجش قرار دارد.
جوشکاری سر به سر مستقیم را بشناسید
این نوع جوشکاری برای میلگردهایی مجاز است که قطر آنها از 19 میلی متر بیشتر باشد. انجام این جوشکاری با استفاده از اشکال زیر امکان پذیر است:
- به صورت افقی با جوش شیاری V شکل یک طرفه و 2 طرفه
- به صورت افقی با جوش شیاری V شکل یک طرفه و با استفاده از لوله پشت بند
- به صورت عمودی با جوش شیاری اریب یک طرفه و 2 طرفه
- به صورت عمودی با جوش شیاری اریب یک طرفه و با استفاده از لوله پشت بند
جوش سر به سر غیر مستقیم چیست
در مراحل اجرایی این روش، از سایر مقاطع فولادی مثل ورق سیاه و نبشی به عنوان پشتیبان جوشکاری و تقویتکننده بتن، استفاده میشود و دارای انواع زیر است:
- اتصال با صفحه وصله و به روش جوش شیاری اریب 2 طرفه
- اتصال با نبشی وصله و به روش جوش شیاری اریب ذوبی
- اتصال با میلگرد وصله و به روش جوش شیاری V شکل
اتصال پوششی جوش شده
بر خلاف روش قبل، این روش جوشکاری مناسب میلگردهایی است که قطری کمتر از 19 میلی متر دارند و در آن هنگام اجرا، اندکی با یکدیگر همپوشانی دارند. این نوع از اتصال میلگرد با استفاده از جوش شیاری V شکل ذوبی 2 طرفه و جوش شیاری اریب یکطرفه انجام می شود.