نقش آهن الات در ساخت سوله

نقش آهن الات در ساخت سوله

آهن الات در زندگی امروز اساسی ترین نقش را در ساخت انواع سازه های کوچک و بزرگ داشته و ارکان اصلی ساختمان های مختلف از این ابزار فولادی تشکیل شده است. برای ساخت سوله های صنعتی نیز به مانند دیگر سازه ها افراد نیازمند برخی از این مقاطع فولادی و آهن آلات مختلف می باشند تا پروژه مد نظر خود را به استاندارد ترین حالت ممکن از نظر استحکام بسازند.

با توجه به پیشرفت های روز افزون در صنعت تولید آهن آلات، پوشش نقطه ضعف های موجود در این مقاطع با استفاده از آلیاژ های مختلف باعث شده تا این تجهیزات در نقاط و شرایط محیطی مختلف بکار گرفته شوند. به همین جهت ساخت سوله با بکار گیری از این محصولات بهترین گزینه برای شما خواهد بود. در ادامه این بخش از مقالات آهن البرز به انواع آهن آلات مصرفی در سوله سازی و همچنین موارد تاثیر گذار در هزینه آن اشاره خواهیم داشت.

آهن آلات مصرفی در ساخت سوله صنعتی

سوله های صنعتی عمدتا دارای اسکلت بندی فلزی بوده و پوشش های سقفی و دیواره آن نیز برای استحکام بیشتر طبیعتا از مقاطع فولادی باید ساخته شوند. در این میان در سوله سازی ورق های فولادی، تیرآهن و پروفیل بیشترین کاربرد را در بین تمام محصولات فولادی دارند.

ورق های فولادی

ورق های فولادی از جمله مقاطعی هستند که دارای مشخصات فنی و آلیاژ های تشکیل دهنده متفاوت بوده و بطور کلی از تنوع محصول بالایی در بازار آهن آلات کشور برخوردار می باشند؛ و همواره جز پرمصرف ترین محصولات فولادی در ساخت سوله های صنعتی کوچک و بزرگ در کشور به شمار می روند. ورق روغنی، سیاه، گالوانیزه و رنگی از جمله ورق های پرمصرف فولادی در سوله سازی هستند.

  • ورق روغنی : این نوع ورق ها دارای ظرافت و در عین حال مقاومت بسیار بالا در برابر عوامل آسیب زننده مانند زنگ زدگی داشته و به همین جهت برای طراحی و ساخت سقف سالن ها و سوله های مختلف از آن بکار گرفته می شود.
  • ورق سیاه : از دیگر ورق های فولادی پرمصرف در سوله سازی محسوب شده و به سبب قیمت پایین تر نسبت به ورق نورد سرد (روغنی) طبیعتا میزان استقبال و بکارگیری از ورق سیاه در ساخت پروژه ها بیشتر خواهد بود. این محصول در ضخامت های مختلف تولید شده و به شکل برش خورده و رول در بازار آهن یافت می شود. گفتنی است که استاندارد ترین نوع این ورق ها برای ساخت سوله ST37 می باشد.
  • ورق گالوانیزه : منحصر به فرد ترین ویژگی ورق گالوانیزه که باعث شده تا در اکثر مصارف صنعتی از جمله سوله سازی بکار گرفته شود، خاصیت ضد زنگ بودن این نوع ورق می باشد. این محصول را نیز شما می توانید به صورت شیت (برش خورده) و یا رول خریداری نمایید.
  • ورق رنگی : ورق های رنگی در واقع همان ورق های گالوانیزه با پوشش های رنگی پلی استر، پلی یورتان، اپوکسی و … می باشد و به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر خوردگی در صنعت ساخت سوله نیز کاربرد های کثیری دارد.

تیرآهن

تیرآهن نیز از پرکاربرد ترین مقاطع در ساخت پروژه های متنوع صنعتی از جمله سوله بوده و با وجود استاندارد های تولید مختلف این نوع محصولات فولادی IPE)، INP، IPB،CNP) گستره استفاده از آن ها به شدت بالا می باشد.

سوله و تیرآهن

تیرآهن ها از لحاظ وزنی دارای دو دسته سبک و سنگین می باشند که برای کاهش هزینه ساخت سوله می توان از تیرآهن سبک استفاده کرد، اما در برخی از مناطق که از شرایط جوی مطلوبی برخوردار نمی باشند بهتر است که از تیر های آهنی سنگین تر برای ارتقای استحکام سازه استفاده کرد.

پروفیل

پروفیل های Z و آبرو دو نوع از این مقاطع هستند که در ساخت سوله ها مصرف دارند. نوع Z این محصولات فولادی عمدتا به صورت افقی در سقف سوله ها و به جهت افزایش تحمل بار و ارتقای استحکام سازه بکار گرفته می شوند. انعطاف پذیری بالا، قیمت نسبتا پایین و وزن سبک از مزایای استفاده از این پروفیل ها می باشند.

پروفیل آبرو نیز که در اکثر خانه های شیروانی نیز برای هدایت آب باران و برف بکار برده می شود، در سقف سوله ها نیز به همین جهت مورد استفاده قرار می گیرد. ورق این نوع پروفیل ها به سبب وظیفه ای که در هدایت آب دارند باید از خاصیت ضد زنگ بودن برخوردار باشند.

برآورد هزینه ساخت سوله با آهن آلات

قیمت ساخت سوله با آهن آلات از جمله نکات مهم در زمینه سوله سازی می باشد که تاثیر زیادی در برنامه ریزی افراد خواهد گذاشت. به جهت اینکه ساختار سوله ها عمدتا از مقاطع فولادی و آهن آلات تشکیل شده، در نتیجه قیمت آهن آلات در هزینه ساخت و حتی خرید و فروش سوله ها تاثیر مستقیم خواهد گذاشت و می تواند آنرا دچار تغییرات قیمتی شدید کند.

محل ساخت، مساحت سوله مورد نظر و وزن آهن آلات استفاده شده در ساخت سوله از سری عواملی هستند که در برآورد هزینه سوله سازی با آهن آلات نقش خواهند داشت. بطور کلی با داشتن متراژ و مساحت کلی سوله می توان به یک برآورد کلی در مقدار هزینه های ساخت این پروژه ها رسید.

کارشناس آهن البرز
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *