ناودانی شیروانی یا آبرو های فولادی پشت بام نوعی پوشش فلزی ضد زنگ هستند که در اشکال مختلف توسط کارخانجات ساخت آهن تولید شده و در اختیار متقاضیان و بازار آهن آلات قرار می گیرد. این ناودانی ها به دلیل کاربری که دارند، ضروری است تا با استفاده از مواد اولیه و محصولات فولادی ضد زنگ ساخته شده و طراحی آن نیز باید در استاندارد ترین حالت ممکن انجام شود.
در توضیح مختصر ناودانی باید بگوییم که نوعی مقطع فولادی U شکل است که با استفاده از دو روش تولید فابریک و پرسی ساخته شده و از کاربردی ترین مقاطع در صنایع مختلف محسوب می شود. ناودانی شیروانی نیز به همین دو روش ساخته شده و نحوه استفاده از آن نیز به یک سری شرایط خاص نیازمند است که در ادامه مطلب به آن ها اشاره خواهیم کرد. به این مقاطع کاربردی در بازار آهن آلات کشور ناودانی بارانی یا ناودانی شیب دار نیز گفته می شود و وظیفه کلی آن ها هدایت آب باران و برف از پشت بام به محوطه آزاد می باشد.
برای شناخت کاربرد ها و مزایا و انواع مختلفی که مربوط به ناودان های شیروانی یا آبرو های فولادی می شوند، ما را در ادامه این مقاله همراهی نمایید.
کاربرد عمده ناودانی شیروانی
از ناودانی شیروانی عمدتا در اجرای سقف های شیب دار یا همان شیروانی به منظور حمل آب های اضافی که به مرور زمان می توانند سبب آسیب به بافت ساختمان شوند، استفاده می کنند. این فرایند در مناطقی که شرایط جوی مرطوب و بارانی مانند شمال کشور دارند بسیار حائز اهمیت بوده و به همین جهت میزان تقاضای بازار به این نوع ناودانی های کابردی بسیار بالا بوده است.
توجه داشته باشید که برای کاربری و عملکرد بهتر این ناودانی ها در سقف باید نوع با کیفیت آن را خریداری کرده و همچنین نصب شیروانی ساختمان سوله مورد نظر نیز باید توسط فرد حرفه ای و به شکل اصولی انجام شود. علاوه بر مورد گفته شده که اصلی ترین کاربرد ناودانی شیروانی می باشد، می توان از این مقطع در ساخت سازه هایی مانند آلاچیق و تجهیزات دریای نیز بهره گرفت.
مزایای استفاده از ناودانی شیروانی برای سوله و ساختمان
مزایا یا ویژگی های مثبت ناودانی های شیروانی بسته به جنسی که دارند می توانند با یکدیگر تفاوت هایی را داشته باشند، اما هدف کلی از آن ها شاید یکسان بوده و کار هدایت جریان های مختلف آب سقف خانه و سوله های مختلف را خواهد بود. شیثروانی هایی که از جنس ورق های استیل و گالوانیزه می باشند، به دلیل مقاومتی که در برابر اکسید شدن دارند بیشترین مزایا را برای خریداران خود خواهند داشت که از جمله این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- جلوگیری از تجمع آب برف در زمستان و وقوع یخ زدگی هایی که به بافت هایی مانند ایزوگام و غیره می توان آسیب برساند
- هدایت آب باران در فصول بارانی به محوطه حیاط
- مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی که باعث خواهد شد تا در دراز مدت عملکرد و کیفیت اولیه خود را حفظ کند
- نصب آسان در صورتی که کارفرما از نصاب حرفه ای و آموزش دیده برای انجام فرایند نصب استفاده نماید
- هزینه پایین تر نسبت به سقف های بتنی و یا شیروانی های سفالی به دلیل استفاده کمتر از مصالح
- وزن سبک تر که باعث سرعت بخشیدن به فرایند زدن سقف خواهد شد
انواع ناودانی شیروانی
انواع این ناودانی ها که عمدتا در محیط های خارجی و فضای باز که ارتباط مستقیم با عوامل محیطی مختلف دارند، باید از لحاظ مقاومت در سطح استانداردی قرار داشته باشند تا عملکرد مد نظر و دوام مورد انتظار صاحبان سوله و یا ساختمان مورد نظر را براورده کنند. از همین رو تولید کنندگان ناودانی شیروانی مقاطع خود را معمولا با استفاده از ورق های فولادی از جنس گالوانیزه، استیل و آلومینیومی می سازند تا با محیط های مختلف سازگاری داشته باشند.
همچنین اینگونه ناودان ها ممکن است از لحاظ ظاهری نیز تفاوت هایی با یکدیگر داشته باشند. طرح های ساده و مشبک که در غالب هایی که به ناودانی های جعبه ای و ناودان های لندنی نام گذاری می شوند طراحی و ساخته می شوند تا نیاز متقاضیان به انواع مختلف ناودان های شیروانی تامین شود. سایز های ساخته شده این آبرو های فولادی در کاخانه تولید مقاطع فولادی کشور نیز از 6 تا 16 بوده و دارای ارتفاع 30 تا 400 میلی متری می باشند.
قیمت ناودانی شیروانی برای خرید
در رابطه با قیمت ناودانی شیروانی باید به این نکته اشاره کرد که قیمت این محصولات ارتباط مستقیم با بازار آهن آلات کشور داشته و در صورت بالا رفتن نرخ مقاطع مختلف، قیمت این نوع ناودانی ها نیز با افزایش روبرو خواهد شد. از همین رو متقاضیان این مقاطع نیز باید قبل از اقدام به خرید ناودانی شیب دار از مراکز فروش آهن آلات معتبر استعلام قیمت گرفته و همچنین شناخت کافی را از انواع مختلف این محصولات فولادی و طرز عملکرد آن ها را داشته باشند.